sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

Beste loopband voor thuis

2022-10-26
5 minuten leestijd

Beste loopband voor thuis (en de beste aanbieding)

Wil je een loopband voor thuis kopen? Zodat je niet hoeft te wachten tot de regen of vrieskou voorbij is maar gewoon altijd lekker comfortabel kunt (blijven) hardlopen? Lees dan vooral verder. In dit blog leggen we je uit wat de beste loopband voor thuis is, wat je moet weten tijdens het aanschaffen van je loopband en het beste van alles, waar je jouw loopband voor thuis in de aanbieding kunt vinden.

De beste loopbanden van 2022:

Focus Fitness Jet 7 iPlus

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is de hardloopband met de beste prijs-kwaliteit verhouding van de Nederlandse markt. Deze hardloopband scoort echt op alle vlakken erg goed en er zijn maar weinig punten waarin hij achterligt.

Deze loopband is erg stevig, wat ervoor zorgt dat het maximale belastbare gewicht van 140 kg opnieuw wordt benadrukt. De loopband zelf weegt 87 kg en is dus niet zo heel licht. Het gaat hier om een betrouwbare en duurzame loopband, gemaakt van stevig materiaal. De sterke constructie zorgt ervoor dat de loopband genoeg stabiliteit heeft tijdens het trainen.

Focus Fitness Jet 5

Zoek je de perfecte middenklasser onder de loopbanden? Dan is de Focus Fitness Jet 5 zeker een geschikte loopband voor jou! Het apparaat is robuuster vergeleken met een standaard instapmodel, met een belastbaarheid van 120 kg en een maximumsnelheid van 16 km per uur. Zo kun je ook nog even kunt aanzetten en tempowisselingen kunt toevoegen aan je programma.

Deze loopband met hartslagsensoren, 36 loopprogramma’s, 8-zijdig vering en een versnippertje is net als zijn grote broer de Fitness Jet 7, maar hij heeft wel wat minder opvallende kleuren. De Focus Fitness Jet 5 heeft 12 hellingsgraaden en een groot loopoppervlak; iets smaller dan dat van de Jets 7, maar ruim genoeg voor de meeste gebruikers. Het gewicht is ook wat lager dus het bewegen gaat gemakkelijker.

Over het algemeen vinden gebruikers van deze loopband de Fitness Jet 5 stabiel, stil, eenvoudig in gebruik en makkelijk om op te bergen.

Focus Fitness Jet 2

Zoek je naar een instapmodel waarmee je thuis op een prima niveau kunt lopen? Dan is de Focus Fitness Jet 2 een goede optie. De Focus Fitness Jet 2 is wel gebonden aan een maximum snelheid van 13 km per uur, maar (middel)lange afstandslopers of lopers niet per sé op extreem hoog tempo hoeven te lopen, kunnen hier prima mee uit de voeten.

Deze loopband is niet voor niets duur. Omdat het een gewild product is, kennen er inmiddels veel andere goedkopere loopbanden dus over. Maar deze prijs neem je dan wel in de waarde gevlochten terug.

Het is wel goed te weten dat je niet al te zwaar mag zijn, want de band kan maximaal 100 kg aan. Verder bevatten de handgrepen geen ingebouwde hartslagsensoren; voor informatie over je hartslag zul je dus een hardloophorloge of ander middel moeten gebruiken.

VirtuFit TR-100

Heb je niet al te veel geld over voor het aanschaffen van een loopband, maar wil je toch een hoogwaardige loopband voor thuis? Dan biedt de VirtuFit TR-100 wellicht wel uitkomst voor jou!

Allereerst, het is niet de goedkoopste loopband op de markt. Maar op basis van prijs-kwaliteit kun je deze loopband wel als één van de beste loopband uit het lagere prijssegment zien. De VirtuFit TR-100 met werkelijk iedere functionaliteiten die je denkt te zullen nodig heeft. Zo is er een hartslagmeter, een ruime hoek en genoeg comfort.

De TR-100 van VirtuFit is gelijk aan de Focus Fitness Jet 5 met een loopsnelheid van 16 km per uur en een belastbaarheid van 120 kilogram.

Daarnaast biedt de VirtuFit Tr-100 15 hardloopprogramma's tegenover de 36 van de Fitness Jet. Hij heeft wel een even grote hellingshoek. Verder is hij een stuk lichter (50 kg). Een groot pluspunt is het ingebouwde geluidssysteem, dat je je tablet of telefoon op kunt sluiten. Deze veelzijdigheid wordt gewaardeerd door gebruikers. Mensen vinden de band de gemakkelijk te gebruiken, fijn in gebruik en relatief compact.

Focus Fitness Senator iPlus (professioneel gebruik)

De Focus Fitness Senator iPlus is een geweldige keuze voor iedereen met een budget die een kwaliteitsloopband wil die lang meegaat. Hij heeft een stevig frame met levenslange garantie, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij je gewicht zal ondersteunen en jarenlang gebruik zal doorstaan. De motor is krachtig genoeg om tot 160 kg aan gewicht aan te kunnen, waardoor het een geweldige keuze voor grotere gebruikers. Het dek is ook gedempt om je gewrichten te beschermen tegen de impact van het hardlopen.

De robuuste constructie van deze loopband maakt hem zeer geschikt voor mensen die zwaar willen trainen of veel gewicht hebben dat ze moeten verplaatsen. De machine zelf weegt 103 kg, wat hoger is dan gemiddeld, maar nog steeds hanteerbaar met enige inspanning van uw kant!

De duurzame constructie is een groot voordeel van dit product, omdat de gebruiker gemoedsrust biedt dat hun investering jaren meegaat. En met de mogelijkheid om gemakkelijk te verplaatsen van de ene locatie of kamer in uw huis zonder enige moeite, grotendeels dankzij het lichtgewicht ontwerp - en niet te vergeten hoe stil ze zijn wanneer ze draaien!

Het duurzame ontwerp van de Senator maakt het een geweldige keuze voor zowel thuis als professioneel gebruik. Niet alleen biedt deze loopband stabiliteit tijdens het gebruik, maar dankzij zijn hoge duurzaamheid en stabiliteit kun je de loopband met een gerust hart meerdere uren op een dag gebruiken!

Waar op letten bij het aanschaffen van een loopband voor thuis?

Welke loopband het meest voor jou geschikt is hangt voornamelijk af van het budget dat je er voor over hebt en je sportieve doeleinden. Zorg ervoor dat je weet welke eigenschappen belangrijk zijn om in gedachten te hebben voordat je je loopband voor thuis gaat aanschaffen. Lees daarom de onderstaande tips!

Waar plaats je de loopband voor thuis

Denk eerst na over waar je hem gaat gebruiken. Als je van plan bent hem alleen te gebruiken om te lopen, dan is een kleinere kamer zoals een logeerkamer of kantoor aan huis misschien prima. Maar als je van plan bent om hard te lopen of intensief te trainen, dan heb je een grotere ruimte met goede ventilatie nodig. Zorg er in beide gevallen voor dat de kamer goed verlicht is en dat er voldoende ruimte rond de loopband is, zodat u hem veilig kunt gebruiken zonder tegen muren of meubels aan te lopen. Wil je je je loopband graag gebruiken in een wat minder ruime kamer? Overweeg dan bijvoorbeeld een inklapbare loopband.

Wat is je budget

Hoeveel moet je uitgeven aan een loopband voor thuis? Het is belangrijk om je budget vast te stellen voordat je begint met zoeken. Als je binnen bepaalde prijsklassen zoekt, wordt het gemakkelijker om artikelen te vinden met alle functies die u wilt voor een betaalbare prijs!

De prijs van een loopband voor thuis hangt grotendeels af van de functionaliteit en het merk; sommige high-end modellen kunnen hoog oplopen als ze specifiek zijn uitgerust als hometrainers of crosstrainers - hoewel deze meestal alleen te vinden zijn in winkels in het hogere segment, zoals fitnesscentra.

Met welke regelmaat gebruik je de loopband thuis

Een goede manier om erachter te komen welk soort loopband je nodig hebt, is na te denken over hoe vaak en hoe lang je van plan bent hem te gebruiken. Als het antwoord "dagelijks" is, ga dan voor een loopband met een label dat geschikt is voor intensief thuisgebruik; zo niet, dan voldoet een loopband van professionele kwaliteit prima!

Hoe vind je de juiste loopband voor jouw behoeften

Er zijn veel verschillende soorten loopbanden beschikbaar, elk met hun eigen set of functies. Bijvoorbeeld: sommige hebben hartslagprogramma's, terwijl andere slechts een paar beperkte alternatieven bieden zoals snelheidsniveaus en hellingaanpassingen; dit kan voldoende zijn als je gewoon je trainingsroutine wilt variëren door verschillende oefeningen over elkaar heen te doen zonder al te veel na te denken over wat ze precies inhouden!

Check de maximale belasting van de loopband

De maximale belastbaarheid van een loopband wordt bepaald door het gewicht dat hij kan dragen. Als u meer dan 100 kg weegt, dan zal de machine waarschijnlijk meteen stuk gaan, want niemand is ooit zo zwaar op zichzelf gaan lopen! En zelfs als u 20 pond afvalt, gebruik dan uw gezond verstand bij het kiezen van de meest effectieve trainingsapparatuur voor UW behoeften; zorg ervoor dat er genoeg ruimte is zodat andere mensen er niet over struikelen tijdens de training

De kwaliteit van het loopoppervlak

Om blessures tijdens het lopen op een loopband te voorkomen, is het belangrijk dat u over voldoende demping beschikt. Dit zal helpen voorkomen dat er scherpe klappen of schokken optreden wanneer de band onder uw voeten beweegt. Daarnaast verminderd het de belasting van de spieren door meer comfort te bieden bij elke stap die wordt genomen.