sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

De beste crosstrainers in 2022

2022-10-26
6 minuten leestijd

Beste crosstrainer voor thuis in 2022

De beste crosstrainer van 2022 voor thuis is de Kettler Omnium 300. Kettler is een Duitse producent in fitnessapparatuur, opgericht in 1949 en het bedrijf produceert op het moment nog altijd toonaangevende crosstrainers. Natuurlijk bestaat het aanbod van goede kwaliteit crosstrainers niet alleen uit het merk van Kettler. Welke er nog meer zijn, dat lees je hier!

In dit artikel vind je de vragen die je zou willen vooraf beantwoorden bij het kopen van een crosstrainer voor thuis én krijg je de top-4 beste crosstrainers van 2022.

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste crosstrainer?

Als je een goede crosstrainer voor thuis wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Wil je bijvoorbeeld dat de crosstrainer front-driven is of rear-driven? Wanneer wil je trainen? En wat is je gewicht voor optimale stabiliteit van de machine?

We kunnen niet één beste crosstrainer aanwijzen die voor iedereen het meest geschikt is, want er bestaan verschillende apparaten die zo elk hun eigen plus- en minpunten hebben. Wat voor de een zijn lichaamsbouw en sportieve doeleinde de beste crosstrainer is, hoeft voor de ander dat helemaal niet te zijn. Er zijn ook luxe crosstrainers met veel functies, goedkope crosstrainers en crosstrainers die zich richten op de beste prijs-kwaliteit. Jouw voorkeur is dus doorslaggevend. Vraag je daarom voor het aanschaffen van een crosstrainer het volgende:

Welke lengtepas is voor jou het meest geschikt

Een lengtepas is de omvang van het draaien dat je met je passen maakt. Met een korte lengtehouding zetten je kleine slagen terwijl je met een lange lengtehouding grote slagen zet.

Het is belangrijk om een lengtepas te kiezen die past bij jouw lengte. Lange mensen lopen meestal grotere passen dan kleine mensen. Bij personen die langer zijn dan 2 meter is een lengtepaas van meer dan 55 cm nodig, terwijl mensen kleiner dan 175 cm al toereikende met eenzelfde lengtepaas van 40 tot 45 cm. Op sommige apparaten kan je de lengtepaas instellen op maat, maar niet op alle apparaten. Houd daarom altijd goed in de gaten of de crosstrainer over een verstelbare lengtepaas beschikt.

Welk gewicht moet de crosstrainer hebben

Het gewicht van de crosstrainer is belangrijk. In eerste instantie wil je het gewicht van het vliegwiel bekijken. Meestal geldt hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer power de machine heeft waardoor je zwaarder kunt trainen.

Wat je nodig hebt hangt af van wat je voor ogen hebt. Er zijn crosstrainers die geschikt zijn voor intensief gebruik en crosstrainers die geschikt zijn voor licht gebruik. Wil je een crosstrainer kopen omdat je hier soms af en toe mee wilt trainen om in conditie te blijven? Of ben je van plan om veel meer dan 5 keer per week met deze crosstrainer te trainen (zoals bijvoorbeeld 5 keer in de week)? In dat laatste geval is de beste crosstrainer voor jou die vanaf 6 kg een vliegwiel heeft.

Het voordeel van een zwaardere crosstrainer

Het gewicht van de crosstrainer biedt enkele voordelen met zich mee. Zo zijn zwaardere crosstrainers over het algemeen wat meer stabiel. Het nadeel van een zwaardere crosstrainer is dat je het apparaat minder makkelijk kunt verplaatsen. Het grote voordeel van een zwaardere pedalen schijf is dat je er minder vaak mee weg hoeft te sjouwen. Ondanks dat een zwaardere fiets minder handig is.

Ontdek hoe je jouw trainingsprogramma kunt verrijken met verschillende trainingsprogramma's

Wanneer je houd van een intense workout en wil dat je nooit saai wordt, dan zijn training programma’s goed om te blijven variëren. Je kan op een crosstrainer verschillende soorten trainingsprogramma’s volgen. Je kan bijvoorbeeld trainen met (grootte van) verplaatsing of de hoeveelheid weerstand. Ook kan je voor high-intensity interval training kiezen.

Op productpagina's van webshops zie je achter kenmerken het aantal standaard trainingsprogramma's dat de loopband heeft. Daarnaast zijn er apparaten waarmee je zelf een op maat gemaakt programma kan maken.

Aanvullende tip: De bonus tip hier is om ervoor te zorgen dat je een crosstrainer kan verbinden met een fitness app zodat je smart kunt trainen. Hierdoor meet je alles wat je doet op één plek, wat overigens betekent dat je geen excuses meer hebt. Verder ben jij door één van deze twee apps Kinomap of iConsole klaar om je trainingsmogelijkheden uit te breiden waardoor trainen op een crosstrainer er veel spannender uitziet.

Lichte of zware crosstrainer? Welk heb ik nodig?

Ben je iemand met overgewicht en wil je daar verandering in brengen? Kijk dan voor het aanschaffen van je crosstrainer naar het maximaal belastbaar gewicht. Sommige crosstrainers kunnen 100 kg aan en andere tot wel 150 kg. Zorg dat het belastbaar gewicht aansluit bij jouw situatie. Verder is het gewicht van de crosstrainer meer bepalend van hoe stabiel je wilt trainen, en niet zozeer het lichaamsgewicht.

Top-4 beste crosstrainer voor thuis in 2022

Crosstrainers vergeleken? Hieronder de 4 beste crosstrainers uit 2022, op een gepersonaliseerde onafhankelijke manier gekozen door onze experts. De crosstrainers zijn grondig geëvalueerd op diverse criteria.

Kettler Omnium 300

De Kettler Omnium 300 is absoluut één van de beste (zo niet de beste) in de markt. Het is relatief zwaar apparaat met een hoge belastbaarheid die veel stabiliteit brengt. De crosstrainer voor binnengebruik beschikt over 15 verschillende weerstandsniveaus, zodat je jezelf nog extra kunt uitdagen. Ook kan je een van het vooral ingestelde programs kiezen (10 in totaal) om direct aan de slag te gaan. Door middel van de transportwielen kun je crosstrainer eenvoudig weer opbergen thuis én de crosstrainer werkt op basis van magneetweerstand waardoor deze nauwelijks geluid maakt.

Focus Fitness Fox 5 iPlus

De Focus Fitness Fox 5 iPlus komt als beste uit de test wat betreft prijs- kwaliteitverhouding. Deze crosstrainer scoort eigenlijk op alle vlakken bovengemiddeld en er is dan ook maar weinig aan te merken op dit toestel.

De gebruiksvriendelijkheid is prima. Om het comfort nog meer te verbeteren kun je zelf zorgen voor een stevige stoel met een anti-slip oppervlak én een ergonomische ontwerp. Het apparaat stimuleert de goede houding waardoor werkgerelateerde blessures worden voorkomen.

Opvallende bijkomstigheid: Je mag maximaal 150 kg op de fiets meenemen. De bouwkwaliteit van het fietsje is dan ook prima in orde. De duurzame fiets is door iedereen te gebruiken en mag door de maat eenvoudig worden opgevouwen.

Als het erop lijkt dat je aan 16 trainingen op voorhand misschien niet veel kunt doen, dan is het goed uitgerust trainen juist wel mogelijk vanwege de vele variatie in de programma’s. Daardoor kun je meer genoeg halen van al je trainingen.

Focus Fitness Senator

Ben je op zoek naar een zware, stabiele en betrouwbare professionele crosstrainer? Dan is de Senator zeker een van de beste keuzes. Dit apparaat is net zoals bovengenoemde crosstrainer van het Nederlandse merk Focus Fitness, dat bekend staat om de hoge kwaliteit sportapparaten.

Één voorbeeld van de topproducten van Focus Fitness is onder andere deze cross-trainer. Je vindt haast nergens zo’n goedkope crosstrainer en van zo uitstekende kwaliteit. De Senator voelt erg natuurlijk en fijn aan omdat hij dankzij het lage instapniveau ideaal is voor lange ritten. De korte afstand tussen de pedalen verbetert de gebruikerservaring eveneens.

Als het gaat om programma’s, dan heb je niet meteen heel veel keuzes, maar gelukkig zijn er genoeg varianten. Zo zit er bijvoorbeeld een programma dat op basis van je hartslag richting jouw fysieke doelen kijkt. De Focus Fitness Senator is geschikt voor semi professioneel gebruik, maar komt uitermate goed tot zijn recht in het huis.

Tunturi Performance C55

De Tunturi Performance C55 is een aangedreven crosstrainer, hierdoor kun je natuurlijke en vloeiende beweging maken tijdens het trainen. Het grote voordeel van dergelijke atletenbenadering in huis is dat-ie relatief klein is en een smalle opbouw heeft waardoor je deze gemakkelijk ergens thuis weg kan zetten. Door de eigen gewichthoeveelheid van 73 kg en het belastbaar gewicht van 135 kg is het apparaat stabiel en sterk in gebruik. Met het display heb je toegang tot 20 trainingsprogramma's en 32 trainings levels.

Focus Fitness Fox 3

De Focus Fitness Fox 3 is perfect voor beginners. Kieskeurig.nl heeft de solide Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is meerdere malen als best getest uitgeroepen. De Focus Fitness Fox 3 is de beste keuze voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven en toch kwaliteit zoeken. De crosstrainer voor thuis biedt een stabiele training en is redelijk stil in gebruik. Daarnaast maakt het vliegwiel, met een gewicht van 7 kg, je training comfortabel. De verstelbare pedalen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer maken het apparaat geschikt voor verschillende lichaamslengtes.

Trainingsprogramma’s en mogelijkheden op crosstrainers

Trainingsprogramma's en andere mogelijkheden van crosstrainers zijn perfect om de motivatie hoog te houden en je workout wat uitdagender en zelfs leuker te maken. Met zo'n trainingsprogramma start je namelijk met één druk op de knop direct met een volwaardige training.

Dankzij deze trainingsprogramma's hoef je niet tijdens het sporten van weerstand te wisselen. Dat doet onze trainingscomputer automatisch voor je. Zo kunt je heel gericht aan jouw trainingsdoel werken.

Hoewel het aantal apps ook belangrijk is, is het ook van belang wat voor app het is. Een hartslagsensorprogramma, bijvoorbeeld, is een goede keuze. Train je nu op basis van je hartslag, zodat je train vooruit die goed bij je doel past. Dit is bijvoorbeeld handig als je af wilt vallen of conditie op wilt bouwen.

De meeste crosstrainers zijn tegenwoordig met een hartslagmeter uitgerust waarmee je tijdens het trainen gemakkelijk je hartslag kan volgen. Het is belangrijk dat deze sensoren zo accuraat mogelijk zijn anders heb je er niet veel aan.

Daarnaast zijn dit jaar de wattage programma’s erg populair. Het is mogelijk om iedere dag op een bepaald weerstand (aangeduid in wattage) te trainen en zo veilige training strategieën op te bouwen, die je buiten de sportzaal kunt uittesten. De weerstand is constant hetzelfde, ook als je meer of minder kracht zet. Hiervoor heb je wel een ergometer crosstrainer nodig.