sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

De beste inklapbare crosstainers: dit moet je weten!

2022-10-26
3 minuten leestijd
De beste inklapbare crosstrainers

Wanneer je thuis aan je conditie wilt werken, maar geen groot fitnessapparaat in huis wilt hebben dat continu in de weg staat, dan is het zeker de moeite waard om een inklapbare crosstrainer te overwegen. De inklapbare crosstrainer is makkelijk opvouwbaar, verplaatsbaar en staat niet of nauwelijks in de weg!

Bekijk alle inklapbare crosstrainers

Om je te helpen een keuze te maken welke inklapbare crosstrainer je het beste aan kunt schaffen hebben we de beste 5 inklapbare crosstrainers van het moment voor je op een rij gezet.

Wat is een inklapbare crosstrainer?

Allereest een korte introductie wat is een inklapbare crosstrainer nu precies inhoudt. De naam zegt het al: het is een crosstrainer die je kunt inklappen of opklappen en daarmee gemakkelijk kunt opbergen. De manier waarop je ‘m in- of opklapt verschilt per crosstrainer, dus let hier goed op bij het aanschaffen van je inklapbare crosstrainer.

Wat zijn de voordelen van een opvouwbare crosstrainer

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen geen standaard crosstrainer kopen, is omdat deze veel ruimte inneemt. En dat is dan daarmee ook precies de reden waarom een inklapbare of opvouwbare crosstainer uitkomst biedt. De belangrijkste voordelen van een opklapbare crosstrainer zijn:

 • Handig bij ruimtegebrek: een inklapbare crosstrainer is ideaal als je wat minder ruimte in huis hebt. De trainer is namelijk ook in kleine ruimtes te gebruiken.
 • Makkelijk verplaatsbaar: een inklapbare crosstrainer is uitgerust met wieltjes, waardoor je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen.
 • Nadelen van een opvouwbare crosstrainer

  Alhoewel een inklapbare crosstrainer veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen:

  • Duurder dan reguliere crosstrainer: de opvouwbare crosstrainer is nog redelijk nieuw in de markt. Daarom is het aanbod nog niet zo groot en zijn inklapbare crosstrainers meestal wat duurder dan reguliere crosstrainers.
  • Vaak minder stevig dan reguliere crosstrainer: een standaard crosstrainer is doorgaans steviger dan een opvouwbare crosstrainer. Gelukkig worden de technieken steeds beter en komen er steeds stevigere modellen op de markt, waardoor het verschil qua kwaliteit tussen de reguliere crosstrainer en inklapbare crosstrainer kleiner wordt.
  • De beste inklapbare crosstrainers

   Ben je ervan overtuigd dat een opvouwbare crosstrainer bij jou past en wil je er een kopen? Om je een handje te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van de 5 beste inklapbare crosstrainers van dit moment.

   1. Maxxus crosstrainer CX 4.3F

   Op nummer 1 staat de Maxxus crosstrainer XC 4.3F. Dit is een zeer complete elliptische opvouwbare crosstrainer. Deze trainer is zeer geschikt voor recreatieve en fanatieke sporters die de voorkeur hebben voor een natuurlijke loopbeweging. De trainer is namelijk zo ontworpen dat de beweging zeer natuurlijk aanvoelt. Dat traint prettig, maar het is ook goed voor je gewrichten.

   Door het zware gewicht is de Maxxus CX4.3F zeer stabiel en dit merk je tijdens het uitvoeren van de workout. Daarnaast is de trainer uitgerust met een EFT-vouwsysteem. Dit is een systeem met een opbouwbare rails en transportrollers. Hiermee kun je de trainer na het trainen eenvoudig verplaatst en uit het zicht zetten.

   Ook is de Maxxus uitgerust met een modern bedieningspaneel. Hierop kun je precies zien hoe jouw training verloopt en hoe jouw hartslag zich gedurende de training ontwikkelt. Op het display zie je alle trainingswaarden in één oogopslag. Trainingstijd, calorieverbruik, snelheid, afstand, polsslag of hartslag. Ook heeft het systeem een bluetooth-verbinding, USB-lader en diverse trainings- en hartslagprogramma’s.

   2. NordicTrack SE7i

   Een andere topper van dit moment is de NordicTrack SE7i. Deze crosstrainer is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen en is uitgerust met Silent Magnetic Resistance. Dit is een zeer stil magnetisch weerstandsysteem. Doordat deze crosstrainer zo geluidsstil is, kun je het ten alle tijden gebruiken, ook wanneer de rest van het gezin slaapt bijvoorbeeld.

   Ook beschikt de NordicTrack SE7i over een 5 inch display waarmee je al je trainingsgegevens, zoals hartslag, snelheid en trainingstijd kunt inzien. Daarnaast heeft deze inklapbare crosstrainer ook een tablethouder waarmee je tijdens je workout een film of serie kunt kijken.

   Ook beschikt de NordicTrack crosstrainer over 24 ingebouwde trainingsprogramma’s, 22 verschillende weerstandsniveaus en hellingniveaus van 0 tot 10°. Dit maakt de crosstrainer erg veelzijdig. Ook beschikt de crosstrainer over de mogelijkheid om met iFit te trainen. Dit is een persoonlijke, virtuele coach op het gebied van beweging, voeding en slaap. Daarnaast is het mogelijk om je eigen routes op Google Maps samen te stellen. Zo creëer je je eigen virtuele route door een omgeving naar keuze.

   3.Kettler Omnium 500

   Wil je je crosstrainer intensief of met meerdere gezinsleden gebruiken? Dan is de Kettler Omnium 500 is een uitstekende optie. Deze crosstrainer kan gebruikt worden voor semi-professionele doeleinden en intensief gebruik.

   Doordat de Kettler Omnium 500 zo’n 75 kg weegt is het een zeer stevig en stabiel apparaat. Ook bevindt het vliegwiel van de Omnium 500 zich aan de voorkant. Doordat het vliegwiel aan de voorkant zit heeft de trainer een langere lengtepas en is de afstand die de pedalen afleggen groter. Hierdoor wordt je workout intensiever en dynamischer.

   De Kettler crosstrainer heeft 10 trainingsprogramma’s en is uitgerust met een elektromagnetisch remsysteem. Daarnaast heeft de opvouwbare crosstrainer maar liefst 76 EMS-weerstandsniveaus. Ook kun je genieten van een film of serie via een tablet dankzij de tablethouder waar deze trainer over beschikt.

   4.Kettler Optima 600

   Kettler is een groot merk wat betreft fitnessapparaten en heeft naast bovenstaande versie ook de Kettler Optima 600. Deze opklapbare crosstrainer beschikt ook over een elektromagneetrem en is belastbaar tot maar liefst 150 kg. Dankzij het eigen gewicht van 79 kg: is deze trainer ook zeer stevig en stabiel. Ook het vliegwiel weegt in totaal 22 kg, waardoor de bewegingen tijdens je training zeer soepel aanvoelen.

   Ook de Kettler Optima 600 is voorzien van een elektromagnetisch remsysteem, tablethouder en bluetooth aansluiting zoals de Omnium 500. De trainer heeft 15 EMS-weerstandsniveaus en verschillende trainingsprogramma’s.

   Net zoals op de Omnium variant, kun je op het scherm alle relevante trainingsgegevens zien zoals tijd, snelheid, wattage, hartslag, afstand en verbrandde calorieën.