Logo sport-aanbieding.nl sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

De Front Squat: tips, tricks en uitleg

2022-10-26
2 minuten leestijd

De Front Squat: tips, tricks en uitleg

De front squat is een geweldige oefening om beenkracht op te bouwen en kracht te ontwikkelen. Als hij correct wordt uitgevoerd, kan hij ook helpen om je squattechniek te verbeteren. In deze blogpost gaan we in op de juiste manier om een front squat uit te voeren, en op enkele tips en trucs om je te helpen het meeste uit deze oefening te halen.

">Hoe een Front Squat uit te voeren[H2]

Het eerste wat je moet doen bij een front squat is je voeten opstellen. Je voeten moeten op schouderbreedte van elkaar staan, en je tenen moeten iets naar buiten wijzen. Vanaf daar span je je kern en borst aan, en begin je in een hurkhouding te zakken. Houd je rug recht en je hoofd omhoog terwijl je afdaalt. Zodra je de bodem van de squat bereikt, duw je door je hielen om terug te keren naar de beginpositie. Dat is één rep. Streef naar drie sets van 10 reps.

1. Begin met het plaatsen van de barbell aan de voorkant van je schouders. Je handen moeten net buiten je schouders geplaatst worden, met de handpalmen naar beneden.

2. Adem diep in en zet je kern schrap voordat je de beweging begint.

3. Begin de squat door achterover en naar beneden te gaan zitten, waarbij je je borst omhoog en je knieën naar buiten houdt. Je moet ernaar streven af te dalen tot je dijen parallel zijn met de grond, of iets lager als je daar de flexibiliteit voor hebt.

4. Zodra je de bodem van de squat bereikt, drijf je door je hielen om terug te keren naar de beginpositie. Zorg ervoor dat je uitademt als je de top van de beweging bereikt.

Tips om je front squat techniek te verbeteren

1. Gebruik een gecontroleerd tempo - probeer je niet door de beweging heen te haasten. Neem in plaats daarvan je tijd en concentreer je op het uitvoeren van elke rep met perfecte vorm.

2. Houd je ellebogen omhoog - Dit helpt om de barbell op zijn plaats te houden op je schouders en zal ook je bovenrugspieren beter aanspreken.

3. Voorkom dat je knieën naar binnen zakken - Zorg dat je je knieën gedurende de hele beweging naar buiten geduwd houdt, zodat ze in lijn met je tenen lopen. Dit zorgt ervoor dat je je quads effectiever gebruikt en helpt ook knieblessures te voorkomen.

4. Houd je kern strak - Een sterke kern is belangrijk voor het handhaven van een goede vorm tijdens elke squattingbeweging. Zorg ervoor dat je diep inademt en je buikspieren schrap zet voor je aan elke rep begint. Dit helpt je om stabiel te blijven tijdens de beweging en beschermt ook je onderrug tegen blessures

5. Gebruik een volledig bewegingsbereik - Verkort de squat niet door slechts een deel van de afdaling te doen. Als je dat doet, beperk je de effectiviteit van de oefening en kun je na verloop van tijd ook blessures oplopen. Als je niet de flexibiliteit hebt om een volledige squat uit te voeren, zak dan gewoon zo ver mogelijk naar beneden terwijl je nog steeds een goede vorm behoudt gedurende het hele bewegingspatroon

6. Goed opwarmen - Zoals bij elke oefening is het belangrijk om op te warmen voordat je een front squat (of elke andere vorm van zwaar tillen) probeert. Een eenvoudige warming-up kan bestaan uit lichte cardio, gevolgd door wat dynamische rek- en activeringsoefeningen voor de spieren die je tijdens de komende trainingssessie zult gebruiken.

De front squat is een geweldige oefening om beenkracht op te bouwen, kracht te ontwikkelen en de algemene squattechniek te verbeteren. Als hij goed wordt uitgevoerd, kan hij ook helpen om kniepijn te verminderen (door de nadruk op de ontwikkeling van de quadriceps) en kan hij leiden tot betere sportprestaties.