sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

Hoe de Kettlebell Squat uit te voeren: Tips en uitleg

2022-10-26
2 minuten leestijd

Hoe de Kettlebell Squat uit te voeren: Tips en uitleg

De kettlebell squat is voor veel mensen een populaire oefening omdat het een full-body beweging is die met weinig tot geen apparatuur kan worden uitgevoerd. Deze oefening is gunstig voor degenen die hun kracht en vermogen in het onderlichaam willen verbeteren. De beste manier om de kettlebell squat uit te voeren is door de juiste vorm en techniek te gebruiken. Hier volgen enkele tips over hoe je dat kunt doen.

Hoe de Kettlebell Squat uit te voeren met de juiste vorm

1. Begin met te staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen.

2. Houd een kettlebell in elke hand met een bovenhandse greep, waarbij je de bellen tegen je dijen laat rusten.

3. Houd je borstkas omhoog en je core ingeschakeld, begin jezelf te laten zakken in een hurkhouding, waarbij je heupen en bilspieren achter je zakken.

4. Terwijl je in de hurkzit afdaalt, houd je je gewicht gelijkmatig verdeeld over je hielen en tenen.

Zodra je dijen parallel zijn met de grond (of zo dicht mogelijk bij parallel als je kunt komen), begin je weer omhoog te gaan naar de beginpositie, terwijl je door je hielen drukt terwijl je dat doet.

6. Herhaal dit voor het gewenste aantal herhalingen

Tips om je Kettlebell Squat Techniek te verbeteren

1. Als je nieuw bent met deze oefening, begin dan met een lichter gewicht totdat je de juiste vorm onder de knie hebt.

2. Houd je borst omhoog en je schouders naar achteren gedurende de hele beweging.

3. Zorg ervoor dat je je heupen helemaal laat zakken zodat je dijen parallel aan de grond zijn voordat je weer omhoog komt.

4. Gebruik een langzaam en gecontroleerd tempo bij het uitvoeren van deze oefening. Vermijd het gebruik van momentum om de kettlebells omhoog te zwaaien of het stuiteren onderaan de squat.

Veel voorkomende fouten bij het uitvoeren van een Kettlebell Squat

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij een kettlebell squat is dat ze hun knieën naar binnen laten zakken als ze zich in de squatpositie laten zakken. Dit zet onnodige spanning op het kniegewricht en kan na verloop van tijd tot blessures leiden. Om dit te voorkomen moet je je knieën over het hele bewegingsbereik naar buiten drukken en je concentreren op het in evenwicht houden van je gewicht tussen je hielen en tenen als je in de squatpositie zakt. Bovendien hebben veel mensen de neiging om bij deze oefening te veel naar voren te leunen. Dit belast de onderrug en neemt de aandacht voor de benen en bilspieren weg. Houd in plaats daarvan je borst omhoog en je schouders naar achteren gedurende de hele beweging. Zorg er tenslotte voor dat je knieën niet voorbij je tenen komen als je weer omhoog komt uit de bodem van de hurkhouding - dit geeft onnodige spanning op het kniegewricht.

Kettlebell squat: de conclusie

De kettlebell squat is een geweldige manier om kracht en conditie van het onderlichaam op te bouwen. Om het meeste uit deze oefening te halen, is het belangrijk om de juiste vorm en techniek te gebruiken. Gebruik deze tips de volgende keer dat je de kettlebell squat uitvoert, zodat je je resultaten kunt maximaliseren![/p]