sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten
Hometrainer of crosstrainer kopen wat is de beste keuze

Hometrainer of crosstrainer kopen: wat is de beste keuze?

2022-10-26
2 minuten leestijd

Ben je van plan om aan je conditie te gaan werken en twijfel je tussen een hometrainer en crosstrainer? Lees dan vooral verder. Het blijft namelijk lastig om er achter te komen wat het beste wat bij jou en je sportieve doelen past en om die reden maken wij een vergelijking tussen deze 2 populaire fitnessapparaten. En daarbij helpen we je natuurlijk ook naar de beste aanbieding voor jou!

Snel naar het online aanbod

Wat is het verschil tussen hometrainer en crosstrainer?

Tijdens het trainen op een crosstrainer maak je een ronddraaiende beweging vanuit een staande positie. Tijdens deze beweging maak je gebruik van je benen en ook je armen. De beweging die je maakt met een crosstrainer kan omschreven worden tussen het hardlopen en fietsen in.

Het verschil tussen een hometrainer en crosstrainer is voornamelijk dat je bij het trainen een hometrainer een zittende houding hebt en dat de handvaten veelal vast zitten, waardoor je deze minder intensief gebruikt dan bij een crosstrainer.

Waar op letten bij het kopen van een hometrainer of crosstrainer

Maak je keuze o.b.v. het sportieve doel dat je hebt

De beste keuze tussen deze 2 fitnessapparaten is sterk afhankelijk van het doel dat je hebt waarvoor je het fitnessapparaat aan wilt schaffen. In de meeste gevallen overwegen mensen een hometrainer of crosstrainer aan te schaffen voor onderstaande redenen.

Conditie verbeteren met een crosstrainer of hometrainer

Je wilt graag conditie verbeteren en overweegt daarom het aanschaffen van één van de genoemde fitnessapparaten. Over het algemeen kan gezegd worden dat een crosstrainer de mogelijkheid biedt om intensiever te trainen, hierdoor kun je dus effectiever je conditie trainen. Kanttekening is wel dat de hogere intensiviteit er voor zorgt dat je het minder lang volhoudt. Wil je dus een beter explosief uithoudingsvermogen ontwikkelen, dan is een crosstrainer wellicht een betere optie.

Je wilt graag afvallen

Als je graag een home- of crosstrainer wilt aanschaffen om af te vallen is je doelstelling specifiek gericht op het verbranden van calorieën. En zoals we in de alinea hierboven al vermeldden kun je door te trainen met een crosstrainer intensiever trainen. Met andere woorden: een crosstrainer is doorgaans beter om af te vallen.

De reden dat de trainingen met een crosstrainer intensiever zijn dan met een hometrainer is dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt tijdens het trainen met een crosstrainer. Dit komt doordat je met een crosstrainer ook je armen gebruikt tijdens het trainen, terwijl dit bij een hometrainer niet het geval is.

Revalideren met een hometrainer of crosstrainer

Zowel hometrainers als crosstrainers kunnen ingezet worden bij revalidatie. Welke van de 2 het beste geschikt is voor jou, hangt sterk af van de blessure waarvan je revaliderende bent. Ben je revaliderende van een blessure aan het bovenlichaam? Dan is een hometrainer potentieel de beste keuze. Hierbij gebruik je namelijk het bovenlichaam vrijwel niet, maar kun je wel je conditie op peilhouden.

Ben je juist herstellende aan het bovenlichaam waarbij enige inspanning gewenst is? Dan biedt de crosstrainer juist weer uitkomst. Doordat je tijdens het trainen zowel je boven als onderlichaam gebuikt komt vrijwel je hele lichaam in beweging. Omdat er weinig krachtinspanning vereist is, kun je op een gecontroleerde wijze je lichaam ook op de plekken waar je revaliderende bent in beweging houden.

Conclusie: beste keuze: hometrainer of crosstrainer?

Er is hier geen eenduidig antwoord over. Dit komt doordat de beste keuze het sterk afhankelijk van de doeleinde die je voor ogen hebt en wat jouw voorkeuren zijn. Wel weet je na het lezen dat het 2 geweldige fitnessapparaten zijn om je conditie mee op peil te houden of waarmee je gecontroleerd kunt herstellen van je blessure.