Logo sport-aanbieding.nl sport-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

Wat en welke spieren train je met crosstrainer?

2022-10-26
3 minuten leestijd

Veel mensen denken bij cardiovasculaire oefeningen aan activiteiten die alleen buiten worden gedaan, zoals hardlopen of fietsen. Er zijn echter veel geweldige cardio-oefeningen die je binnen kunt doen op een machine zoals een crosstrainer. Crosstrainers zijn een geweldige manier om je hartslag omhoog te krijgen en calorieën te verbranden zonder je gewrichten te belasten. In deze blogpost bekijken we enkele voordelen van het gebruik van een crosstrainer.

Crosstrainers, of elliptische trainers, zijn gemeengoed in zowel sportscholen als thuis. Ze bieden een low-impact cardiotraining en kunnen worden aangepast om verschillende spiergroepen te trainen. In deze blogpost bespreken we hoe je een crosstrainer kunt gebruiken om verschillende spieren te trainen.

Welke spieren train je op een crosstrainer?

Allereerst een korte samenvatting van welke spieren je train op een crosstrainer:
 • Armspieren: biceps, triceps
 • Schouders
 • Rugspieren
 • Buikspieren
 • Bilspieren
 • Beenspieren: dijbeen, kuitspier, hamstring
  • Een crosstrainer is een veelzijdig fitnessapparaat dat een uitstekende training biedt voor verschillende spiergroepen. De belangrijkste spieren die op een crosstrainer worden getraind zijn de quadriceps, hamstrings en bilspieren. De armen en schouders krijgen echter ook een goede training, omdat ze worden gebruikt voor stabiliteit tijdens het bewegen van de pedalen. De oefening heeft weinig impact, waardoor ze ideaal is voor mensen die herstellen van blessures of die gewrichtspijn hebben. Bovendien zijn crosstrainers relatief gemakkelijk te gebruiken en kunnen ze worden aangepast om een meer uitdagende training te bieden naarmate uw conditie verbetert. Daardoor zijn ze een goede keuze voor mensen die hun algehele conditie willen verbeteren en hun onderlichaam willen trainen.

   Hoe trainen op crosstrainer

   Het eerste wat je moet doen is de weerstand op de crosstrainer instellen. De weerstand is wat de crosstrainer uitdagend maakt en zal bepalen welke spieren worden aangesproken. Als je bijvoorbeeld je quads wilt trainen, zul je de weerstand hoger willen instellen.

   Zodra je de weerstand hebt ingesteld, kun je beginnen met trappen. Let er bij het trappen op dat je je hele voet gebruikt en niet alleen je tenen of hielen. Je moet ook je knieën boven je enkels houden en je heupen boven je knieën. Dit zorgt ervoor dat je een volledig bewegingsbereik krijgt en alle spieren in je benen aanspreekt.

   Je kunt het stuur ook gebruiken om verschillende spiergroepen aan te pakken. Als je bijvoorbeeld je biceps wilt trainen, kun je je handen op het stuur leggen met een onderhandse greep. Houd tijdens het trappen je ellebogen dicht bij je zij en krul je handen naar je schouders. Je kunt het stuur ook gebruiken om je triceps te trainen door je handen op het stuur te plaatsen met een bovenhandse greep en je armen te strekken terwijl je trapt.

   De crosstrainer is een geweldige manier om een low-impact cardiotraining te krijgen en verschillende spiergroepen aan te pakken. Om het meeste uit je training te halen, moet je het weerstandsniveau aanpassen aan de spieren die je wilt trainen en de juiste vorm gebruiken bij het trappen en vasthouden van het stuur.

   [h2De voordelen van een crosstrainer[/h2]

   Cardiovasculaire oefening is belangrijk voor de gezondheid van het hart

   Een van de belangrijkste redenen om enige vorm van cardiovasculaire oefening te doen is voor de gezondheid van het hart. Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten, dus het is belangrijk alles te doen om je hart gezond te houden. Van regelmatige cardiovasculaire oefeningen is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verbeteren, en het risico op hartziekten verminderen. Crosstraining is een geweldige manier om je hartslag omhoog te krijgen en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

   Crosstraining kan je helpen gewicht te verliezen

   Als je probeert af te vallen, kan crosstraining een geweldige manier zijn om je te helpen je doelen te bereiken. Cardiovasculaire oefeningen verbranden calorieën, en hoe meer calorieën je verbrandt, hoe meer gewicht je zult verliezen. Bovendien is crosstraining een geweldige manier om spieren op te bouwen. Spierweefsel verbrandt meer calorieën dan vetweefsel, dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je zult verbranden, zelfs als je in rust bent.

   Crosstraining is weinig belastend

   Een ander groot voordeel van crosstraining is dat het low impact oefening is. Dit betekent dat het gemakkelijk is voor je gewrichten en spieren en je lichaam niet te zwaar belast. Dit maakt het een ideale vorm van oefening voor mensen die herstellen van blessures of die gewrichtsproblemen hebben. Maar zelfs als je geen gewrichtsproblemen hebt, is low impact oefening nog steeds een goede keuze omdat het de kans op blessures vermindert.